Nopti albe

11:18

In anul 1900 Julius Fridlender, un tehnolog din Marea Britanie, a fost invitat la Sankt Petersburg pentru a pune aici bazele unei fabrici de culori pentru pictura. In anul 1934, la initiativa Galeriei de arta Tretyakov, personalul fabricii de culori artistice din Leningrad a fost mutat in aceasta noua locatie. Astfel, de aproape un secol, fabrica din Sankt Petersburg a furnizat culorile necesare realizarii unor prestigioase opere de arta, dar a contribuit la restaurarea unor deosebite monumente de arhitectura, cum ar fi: Catedrala Sf.Basil, Marele Palat al Kremlinului, Catedrala lui Hristos Mantuitorul, icoane vechi rusesti, sau picturile aflate in Galeriile "State Hermitage" si "Tretyakov".
Acuarelele rusesti profesionale "White Nights" (nopti albe) reprezinta mandria fabricii din Sankt Petersburg.
Numele acestor acuarele deosebite vine de la un fenomen natural umitor, care consta in faptul ca noaptea devine la fel de luminata ca si ziua. Acest fenomen poate fi observat in Sankt Petersburg la inceputul verii.
Culorile de acuarela rusesti White Nights reprezinta combinatia perfecta dintre traditiile vechilor mestesugari si tehnologia moderna. Aceste culori sunt fabricate manual din cei mai buni pigmenti si lianti ce contin guma arabica (aceasta este recunoscuta ca fiind cel mai bun adeziv natural pentru acuarela).
Acuarelele White Nights pot fi aplicate in cele mai bune conditii atat cu pensulele sintetice, cat si cu cele naturale, fabricate din Kolinsky Siberiana sau par de veverita.


You Might Also Like

0 comments