Decorarea unei rame cu tehnicile Shabby Chic si Sospeso Transparente

11:45

In urmatoarele randuri va vom prezenta doua tehnici din a caror combinatie, o simpla rama de lemn se va transforma intr-un obiect decorativ deosebit.

Iata cum va arata la final obiectul pe care noi am ales sa-l decoram:


Vom folosi urmatoarele materiale:
- 1 rama cu oglinda
- Acrilic Apa Color violet
- Grund acrilic
- Pensula burete
- Un set de pensule Multi
- Dekor Paint Soft lilac
- Burete abraziv
- Film sospeso
- Unealta pentru embosat
- Burete special pentru tehnica sospeso
- Lac final mat
- Un pistol cu batoane de silicon sau alt adeziv pentru plastic si lemnIncepem prin a grundui suportul pe care il vom decora - in cazul de fata rama cu oglinda.


Dupa uscarea grundului, se aplica un strat de culoare acrilica. Pentru acest pas noi am ales culoarea violet de la Apa Color.Lasam sa se usuce stratul de culoare violet de la pasul precedent, si apoi aplicam un strat de acrilic, de aceasta data folosind Dekor Paint Soft (este un acrilic mai moale/pufos si se poate smirghelui cu foarte multa usurinta).

Dupa uscarea acrilicului Dekor Paint Soft, cu ajutorul unu burete abraziv, smirgheluim toata suprafata. In zonele unde dorim ca baza (in cazul nostru baza este stratul de culoare violet) sa fie mai vizibila insistam cu smirghelul.

Este momentul sa lasam putin de-o parte rama si sa ne ocupam de pregatirea filmului Sospeso.

Primul pas consta in decuparea modelului dorit.
Apoi, vom deforma modelele decupate, dandu-le un aspect 3D. Acest efect este obtinut prin apropierea modelului de flacara unei lumanari, la circa 2cm. Cand modelul incepe sa se deformeze, il vom aseza pe buretele special si incepem sa il embosam.Cu ajutorul unui pistol cu silicon, sau alt adeziv pentru lemn, lipim modelele embosate in pasul de mai sus pe rama cu oglinda.

Dupa uscarea lipiciului, tot ce ne mai ramane de facut este sa aplicam pe rama un Vernish final mat, cu rol de protectie.

Spor!You Might Also Like

0 comments