Schmincke - o poveste de succes

09:56

Peste 130 de ani de excelenta Schmincke

Inca din anul 1881, moto-ul fondatorilor companiei Schmincke &Co a fost “Meliora Cogito” - Tintesc spre mai bine, fiind un principiu pe care s-au bazat intreaga viata.
De mai bine de 130 de ani, acesta garanteaza standarde inalte de calitate ale culorilor pentru artisti, care sunt extrem de apreciate pentru calitatile lor unice atat de catre artistii profesionisti, cat si de pasionatii de pictura din intreaga lume.

Hermann Schmincke

Josef Horadam
Bazele succesului

H. Schmincke & Co isi are originea la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand cei doi chimisti, Hermann Schmincke si Josef Horadam, au inceput cautarile retetelor traditionale de uleiuri pe baza de rasina, folosite de cele mai cunoscute scoli italiene de arta, o comoara a vremurilor trecute. Pe baza acestor retete, cei doi chimisti au fondat fabrica din Dusseldorf in acelasi an. Atunci a inceput productia celui mai renumit ulei de rasina, botezat Mussini dupa inventatorul lui.
In anul 1892, dupa cercetari extinse, fondatorii companiei au patentat prima gama de culori pe baza de apa HORADAM, botezata inca o data dupa numele inventatorului. Operele de arta ale marilor artisti ca Emil Nolde, Oskar Kokoschka si altii stau marturie calitatii ireprosabile a acestui produs.

Vechea fabrica Schmincke

Schmincke in 2005
 Calitate si Dezvoltare

Generatiile ce au urmat la conducere, de la Julius Hesse la Consul Ernst Oswald Hesse si Consul Peter J Hesse, au extins compania de-a lungul secolului XXI intr-una de capatai a producatorilor de culori de inalta calitate. Ca parte a dezvoltarii, au introdus numeroase produse ca: Norma Professional, Pastel si PRIMAcryl, precum si o gama larga de mediumuri. Gama a fost completata de produse specializate precum si seria AKADEMIE (acrilice, culori pe baza de apa, gouache si uleiuri) pentru incepatori sau artisti experimentati.

Acuarele Schmincke Horadam

Culori de ulei Schmincke Mussini

Pasteluri Schmincke
Cesare Mussini (1804 - 1879), gardianul mostenirii marilor maestrii 


Cesare Mussini
Cesare Mussini - faimos pictor si „gardian” al vechilor formule folosite de marii maestrii ai artelor. Nascut pe 9 iunie 1804 la Berlin, si-a lasat amprenta asupra lumii pictand scene religioase si portrete. Autoportretul sau e una din operele sale care se pot admira in Florenta, in faimoasa galerie Uffizi, Academia de arte moderne din Palatul Pitti. Isi incepe studiile in cadrul Academiei in anul 1820, urmand sa devina la randul sau profesor. Moare la varsta de 74 de ani, pe 24 mai 1879. Inainte de a pleca din aceasta lume, vinde formulele lui Hermann Schmincke si lui Josef Horadam, dand astfel sansa intregii lumi de a se bucura de mostenirea primita de la cei mai mari artisti ai lumii.

H. Schmincke si J. Horadam reusesc sa imbunatateasca aceste pretioase formule, astfel incat sa poata introduce uleiurile pe baza de rasina in tuburi. Asta a fost fundatia producatorului de culori rafinate pentru artisti H. Schmincke, precum si pentru comercializarea la nivel mondial a gamei Mussini.

Gama Mussini - de ce este unica in toata lumea?

Mussini e elementul de legatura perfect intre traditie si afacerile moderne. De-a lungul timpului, faimoasa gama Mussini de uleiuri pe baza de rasina a fost imbunatatita continuu in laboratoare, tinandu-se cont intotdeauna de rezultatele cercetarii si dezvoltarii moderne.
Ce inseamna Mussini? Cei mai buni pigmenti, stralucire extraordinara, cea mai mare rezistenta la lumina posibila, culori de o calitate superioara - asta inseamna Mussini. Toate cele 108 nuante de culori unice din ulei de rasina naturala se ridica la standardele cele mai ridicate ale artistilor, asta pentru ca sunt folositi cei mai buni pigmenti puri in concentratii mari. Cu toate acestea, adevaratul secret este o combinatie bine aleasa de uleiuri pentru pictura si cea mai buna rasina naturala indoneziana dammar. Stralucirea si efectul de profunzime al acestor culori sunt unice, ca particularitate a rasinii naturale care inlocuieste uleiurile grase din formula, uleiuri ce tind sa se ingalbeneasca in timp. Procedand asa, proprietatile de refractie sunt imbunatatite. Cresterea in volum, care rezulta din procesul de uscare chimica de la suprafata prin absorbtia de oxigen, este compensata de continutul de solvent din dammar, care se evapora din interior.
Procesul de uscare echilibrata aduce o rezistenta mare si o lipsa de tensune a straturilor de culoare.

Durabilitate - angajamentul Schmincke pentru oameni si mediu

De peste 130 de ani, Schmincke, o afacere de familie de dimensiuni medii, ajunsa la a patra generatie, a fost producatoare de culori de inalta calitate pentru artisti realizate exclusiv in Germania. Toata atentia a fost setata pe longevitate si durabilitate si nu numai asupra succesului economic, ci, de asemenea, cu privire la aspectele sociale si de mediu. Bazat pe filozofia ”meliora Cogito”, optimizeaza constant calitatea.
Accentul este pus mai presus de toate pe:
Produse de performanta excelenta,
Durata lunga de viata a culorilor pentru artisti si a operelor de arta,
Utilizarea in siguranta a materialelor si
Impactul minim asupra mediului de la fabricare pana la utilizarea lor.

You Might Also Like

0 comments