Cum sa desenezi folosind creioanele pastel

12:29Pentru cei ce se bucura de tusa aparte a  pastelurilor traditionale, dar isi doresc controlul unui creion, s-ar putea sa fi gasit solutia de mijloc.
Creioanele pastel au ca structura o mina realizata din pastel traditional moale, intr-un corp de lemn ce poate fi ascutit. Creioanele pastel au avantajul ca le poti controla usor, iar rezultatul folosirii lor este acelasi ca al pastelurilor, putand fi suprapuse ca straturi sau amestecate.
Multi artisti prefera sa se exprime folosind pastelurile. Folosindu-le, poti crea efecte picturale gratioase. In orice caz, pastelurile traditionale se controleaza mai greu, iar ca sa creezi detalii poate fi o provocare. Acest punct de vedere se aplica celor ce sunt obisnuiti sa lucreze cu tus sau creion.            
In timp ce unele stiluri pot fi obtinute doar folosind batoanele de pastel, artistii pot obtine control utilizand creioanele pastel, singure sau impreuna cu pastelurile traditionale moi.
Materiale recomandate pentru acest tutorial
Pasteluri, pas cu pas
Vom incepe cu un pastel negru, conturand obiectele pe care le vom desena. De asemenea, vom crea o umbra pe suprafata obiectelor. In cazul acesta, vom desena fructe, incepand cu o lamaie. Culoarea pe care o vom aplica este Deep Cadmium Yellow de la Derwent, folosind laterala minei pentru o tusa mai groasa.Peste Deep Cadmium Yellow se aplica un strat de Dark Umber, pentru a simula textura. Din nou, aplica un alt strat de Deep Cadmium Yellow. Textura va fi realizata marind contrastul dintre culori. Zone luminoase sunt apoi adaugate cu un creion alb.Apoi, ne axam pe lime, incepand cu un strat de Hooker’s Green. Urmeaza un strat de Dark Umber si Light Yellow-Green in zonele intunecate.Din nou, se lucreaza la texturarea suprafetei, alternand culorile si folosind un pastel alb pentru zonele deschise.A doua lime se deseneaza folosind aceleasi tehnici ca la prima.Fundalul este dezvoltat cu un pastel alb, trasat grosier pe diagonal. Zonele intunecate sunt intensificate cu negru si un pic de light blue. Umbrele sunt lucrate pe suprafata cu un adaos de creion alb.Acesta este rezultatul final. Inca are acel “aer” al desenelor traditionale in pastel, dar cu usurinta utilizarii creioanelor.You Might Also Like

0 comments