Hartia Canson si pastelurile moi

13:13
Hartia este primul lucru cu care intram in contact si pe care o uram sau nu atunci cand  descoperim pastelurile.  Va prezint hartia Canson Mi-Teintes.  Este inexpresiva si usor de gasit. De cele mai multe ori alegem hartia cu textura nisipoasa. Este hartia pe care poti sa exersezi. Atunci cand descoperi acest tip de textura, este dificil sa te mai intorci la Canson.
Nu toata lume apreciaza imediat Canson Mi-Teintes. Te poti lupta cu ideea de a o folosi gandindu-te ca nu va fi ceea ce-ti doresti, insa odata ce vezi  lucrarile minunate realizate pe acest tip de hartie, parerea ti se va schimba. Trebuie sa fi pregatit. Vei invata mai multe lucruri despre pasteluri si iti vei rafina stilul de lucru.  Aceasta este cheia! Vei invata cum sa obtii efectele dorite. Vei observa si iti va placea finetea acestei hartii si va deveni preferata ta.
Incearca! Iti vom prezenta 3 ponturi ca sa poti incepe:


1.      Alege partea corecta.
Hartia Canson are o parte fina si una texturata, care este oficial si cea corecta. Majoritatea pictorilor in pastel prefera partea fina, dar depinde de preferintele tale si de rezultatul pe care ti-l doresti. Textura usor nisipoasa se observa cel mai bine la lumina.


2.       Lucreaza cu miscari fine.
Datorita felului in care este creata hartia Canson, poti aplica prea mult pastel din prima daca apesi prea tare, lucru pe care niciun pictor nu si-l doreste,  recomandat fiind sa lucrezi cu atingeri fine si aplicarea straturilor de culoare sa fie facuta cu multa rabdare. Cu cat vei incerca sa adaugi mai multa culoare de-o data, cu atat efectul va fi unul nedorit. Lasa-te ghidat de hartie. Primul strat de culoare trebuie sa lase inca la vedere hartia, apoi sopteste-i hartiei ceea ce-ti doresti.3.       Foloseste pasteluri moi.
Desigur, poti folosi pasteluri tari ca NuPastels si Rembrandts pe hartia Canson, insa nu vor avea acelasi aspect ca pastelurile moi.
O atingere fina si pastelurile moi pe partea fina a hartiei Canson, iata reteta succesului unei lucrari de arta!

Magazinul nostru va ofera hartie Canson pentru toate stilurile si gusturile, pasteluri moi si tot ce aveti nevoie pentru a va putea exprima prin arta culorilor.

You Might Also Like

0 comments