Tehnica Marbling Paint Cadence

12:10

Cu ajutorul tehnicii Marbling Paint (tehnica de marmorare) puteti decora diverse obiecte (din ceramica, lemn, textil, sticla etc.), obtinand efecte deosebite. De asemenea, daca dupa realizarea tehnicii asezam o coala de hartie, combinatia de culori se va transfera pe coala respectiva, aceasta putand fi folosita ulterior in tehnica decoupage.

Pentru a pune in practica aceasta tehnica vom folosi urmatoarele materiale:
- Guma tragacanta (un agent de ingrosare)
- 6 culori acrilice cu efect de marmorare Cadence
- o tava
- o pensula (de preferat in forma de evantai)
- o coala de hartie
- un obiect de decoratPentru inceput va trebui sa preparam guma tragacanta, astfel:
Se folosesc 5 litrii de apa, dintre care 1 litru apa fiarta. La aceasta cantitate de apa se folosesc 45 ml de guma tragacanta pudra. In cei 5 litrii de apa se adauga incet pudra, amestecand permanent. Spuma care se va crea treabuie indepartata cu ajutorul unui prosop de hartie. Se acopera cu un ziar si se lasa timp de 1 ora. Dupa 1 ora, se indeparteaza din nou spuma creata.

Urmatorul pas este adaugarea culorilor cu efect de marmorare. Inainte de folosire trebuie sa le agitati bine. Pentru aceasta tehnica se recomanda folosirea a minim 6 culori, maxim 9.
Cu ajutorul pensulei in forma de evantai se picura culorile in tava, scuturand pensula pentru a imprastia cat mai uniform culoarea pe suprafata tavii. Se recomanda ca miscarea de picurare sa fie cat mai rapida, pentru a impiedica culorile sa se amesteca intre ele. Repetati pentru fiecare dintre culorile alese.Daca in continuare dorim sa transferam modelul pe o coala de hartie pentru a o folosi ulterior in tehnica decoupage, asezam coala in tava, dupa care, tinand-o de 2 colturi o tragem in exterior, pe marginea tavii.De asemenea, se pot decora diferite obiecte din ceramica, sticla, lemn, material textil etc.You Might Also Like

0 comments