Realizarea unui desen folosind creioanele pastel Pitt Faber Castell

12:18In acest tutorial va sunt prezentati pasii necesari realizarii unui desen folosind pastelurile Faber Castell Pitt. Creioanele Faber Castell sunt produse de cea mai buna calitate, destinate artistilor, avand un nivel mare de pigmenti, fara uleiuri si ceara, fiind perfecte pentru realizarea detaliilor fine. La fel ca si creioanele pastel Polychromos, pot si usor intinse pentru a crea tranzitii fine ale culorilor. Este necesara o fixare la final, pentru a asigura mentinerea bogatiei si vibrantei culorilor.

 Materiale necesare:

Pasul 1 – schiteaza pentru inceput conturul pe hartie. Poti folosi pentru asta un creion mecanic din grafit. De asemenea, poti folosi un pastel deschis la culoare pentru acest proces. Conturul poate fi realizat la liber sau cu ajutorul unei grile. Apoi incepe sa asterni pe hartie primele culori. Majoritatea desenelor ce infatiseaza cerul sunt mai inchise la culoare in partea superioara si mai deschise la culoare spre orizont. Foloseste pthalo blue pentru a colora cerul, lasand hartia vizibila acolo unde vor fi norii. Cu o estompa intinde pigmentul pe hartie. Apoi, cu un baton de pastel alb, coloreaza norii. Intinde albul pe hartie, in asa fel incat sa obtii o imagine cat mai realista. Intoarce-te si adauga un cold grey si violet norilor tai.


Pasul 2 – Incepe sa colorezi partea superioara a farului folosind un pastel indian red. Nu uita de sursa de lumina si adauga zone luminoase si umbre acolo unde trebuie, folosind walnut brown si dark sepia. Foloseste cold gray pentru ferestre.

Pasul 3 – Continua sa desenezi farul si cerul catre linia orizontului. Ai grija ca marginile farului sa fie drepte si curate, deoarece reprezinta punctul de atractie al desenului. Nu uita sa desenezi cerul din ce in ce mai deschis catre orizont. 

Pasul 4 – Acum incepe sa colorezi apa. Va trebui sa contrasteze cu cerul, asa ca o vom face in nuante verzi. Se folosesc mai multe culori, incluzand earth green, chrome green opaque, dark indigo, cobalt green, light ultramarine si white pentru a evidentia valurile. Incepe sa lucrezi la cladirea de la capatul digului. Va fi necesara utilizarea unor culori mai inchise, deoarece constructia este mai departe. Deseneaz-o cu indian red si dark sepia. Apoi incepe sa desenezi grinzile de otel folosind paynes grey. Este destul de dificil sa desenezi linii drepte cu creioanele pastel, mai ales pe o hartie texturata. Vor avea un aspect in zig-zag, asa ca, la final, le vei putea indrepta cu un creion mecanic din grafit.

Pasul 5 – incepe sa lucrezi la marginea digului si la asfalt. Pentru beton foloseste cold grey. Continua sa desenezi grinzile de otel din partea dreapta. Grinzile din spate poti fi mai brut desenate, insa cele din fata trebuie sa fie curate si drepte. Foloseste paynes grey si black pentru a crea zone intunecate.

Pasul 6 – Continua sa lucrezi la grinzi si la apa, folosind aceleasi culori. Pentru asfalt adauga un light flesh pentru a-l incalzi un pic. De asemenea, pentru a-i da un aspect batatorit, deseneaza pe mijloc cu un warm grey.  Nu mai trebuie decat sa termini de desenat asfaltul si desenul este gata.

Pasul 7 – Adauga si mai mult cold grey in diferite zone. Light flesh, light ultramarine, earth green si warm grey trebuiesc adaugate pentru a da caracter si contrast asfaltului. Odata ce asfaltul este terminat, nu mai trebuiesc decat mici ajustari si totul este gata. Nu trebuie sa te grabesti si aminteste-ti ca totul tine de practica. Cu cat exersezi mai mult, cu atat vei obtine  mai multa experienta si desenele tale vor arata din ce in ce mai bine.

You Might Also Like

0 comments